Kategoria: Rolnictwo i ogrodnictwo Kraj: Włochy Polecane produkty [Włochy]Salsa truflowaSpecjał ten powstaje na bazie grzybów i trufli, ma szerokie zastosowanie w kuchni włoskiej; z powodzeniem można używać jej zarówno do przystawek jak i do dań głównych łącząc salsę z włoskim makaronem (spaghetti lub tagliatelle) i dodając odrobinę parmezanu do smaku. Salsa truflowa dostępna jest w opakowaniach - 130g i 250g.
Na zamówienie dostępna jest również Salsa borowikowo – truflowa w słoiczkach o pojemności 250g lub krem borowikowy – w 130g opakowaniach.
Warto[...] [Włochy]Wloska oliwa extravergine z oliwekProponowane oliwy pochodzą z naszych gajów oliwnych pokrywających 70 ha wyżynnych terenów strefy przedapenińskiej Umbrii.
Olio extraverigine di oliva “ Il Concreto”
Olej ten produkowany jest z oliwek typu Frantoio, Leccino, Moraiolo rosnących na wzgórzach Montefalco i Castel Ritaldi, DOP Umbria dei Colli Martani. Plantacje uprawiane są zgodnie ze starymi formami i wg dawnych tradycji. Jedynie staranna selekcja owoców, odpowiednie systemy zbiorów oraz szczególna uwaga na ich właściwe[...] [Włochy]Olio Extra Vergine di Oliva - Olej z pierwszego tłoczenia z oliwekPragniemy zaoferować Państwu delikatny Olej z oliwek z pierwszego tłoczenia (Olio Extra Vergine di Oliva DOP), pochodzący z Zielonego Serca Italii, tj. z rejonu Umbrii. To olej najwyższej jakości wytłaczany na zimno, w temp. poniżej 30°C, z oliwek typu moraiolo.
Produkt dostępny jest w butelkach o pojemności: 0.50l, 0.75l, 1l, 5l puszkach (dostępne wielopaki).
Oprócz standardowych butelek znajdziecie Państwo charakterystyczne szklane dzbaneczki ( 0.50l ), nietypowe butelki - 0.25l.[...] [Włochy]oliwa z oliwekOliwa extravergine uzyskiwana ze starannie wyselekcjonowanych, zbieranych bezpośrednio z drzew oliwek rodzaju cellina i ogliarola. proces wytłaczania przebiega wg tradycyjnych technik na zimno z użyciem pras z kamienia.[...] [Włochy]extra vergin olive oil DOP Sorrento PeninsulaOLIO EXTRA VERGINE DOP DI SORRENTO - SYRENUM -( in 2005 it was the best extra vergin oil DOP for the SLOW FOOD)
The extra vergine olive oil D. P. O. (denomination of protected origin) is exclusively extracted from the best olives, variety “minucciola”, of the Sorrento’s Peninsula and it is certified by the Southern Institute of Certification.
Its colour is green by the straw-coloured tints, and its taste and perfume remind the typical Sorrento’s plants, such as the pennyroyal, the rosemary and the lemon[...] |
|